Magda Gessler zaprasza na sylwestrową kolację. Cena zwala z nóg!

Magda Gessler, ceniona restauratorka i celebrytka kulinarna, ponownie zaprasza na wyjątkową kolację sylwestrową do swojej flagowej restauracji „U Fukiera” na Rynku Starego Miasta w Warszawie. Tradycja tych ekskluzywnych przyjęć rozpoczęła się w 2020 roku i od tego czasu przyciąga wielu smakoszy zainteresowanych wyjątkowym doznaniem kulinarnym w niepowtarzalnym otoczeniu.

Na oficjalnym profilu Instagrama restauracji pojawiła się zapowiedź sylwestrowej uczty, której szczegóły zostaną podane wkrótce. Co wiadomo na ten moment, to planowane 8-daniowe menu, wine pairing oraz specjalna, celebracyjna oprawa, które mają uczynić tę noc niezapomnianą dla wszystkich gości.

Jednakże, jak to bywa w przypadku wyjątkowych doświadczeń kulinarno-rozrywkowych, cena za udział w sylwestrze organizowanym przez Magdę Gessler nie należy do najniższych. W poprzednich latach kosztowała ona prawie tysiąc złotych za parę. Oczekuje się, że i w tym roku cena będzie adekwatna do standardu i ekskluzywności wydarzenia.

W roku 2021 kolacja sylwestrowa w „U Fukiera” kosztowała 450 zł za osobę, a w wersji wegetariańskiej 400 zł. Jednak opłaty te to nie jedyne wydatki, jakie ponosili goście. Każde zamówienie spoza specjalnego menu sylwestrowego wiązało się z dodatkową dopłatą, a do rachunku doliczano także 10 proc. za obsługę.

W kolejnym roku, czyli w 2022, ceny wzrosły. Kolacja sylwestrowa z mięsem kosztowała 475 zł za osobę, a wegetariańska wersja była wyceniana na 425 zł.

Magda Gessler nie ogranicza swojej kulinarno-artystycznej działalności tylko do Sylwestra. Restauracja „U Fukiera” oferuje również świąteczne dania na Boże Narodzenie. Jednak i tu trzeba przygotować się na wydatki, które są proporcjonalne do renomy miejsca. Na przykład, za foremkę pasztetu o pojemności 500 g trzeba było zapłacić 95 zł, a za 900 ml barszczu czerwonego aż 65 zł. 10 uszek z grzybami to koszt 70 zł, a 5 sztuk pierogów z kapustą i grzybami to aż 51 zł.

Tak więc, uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez Magdę Gessler to nie tylko wyjątkowe doznania kulinarne, ale również doświadczenie dla portfela, którego warto być świadomym, decydując się na kulinarne przygody w jednym z najbardziej renomowanych lokali w Polsce.

Źródło: o2.pl

Mateusz Morawiecki panikuje. Błaga Hołownię o spotkanie

Komentarze