Lekarze nie mają wątpliwości! To warzywo może uchronić cię przed rakiem piersi
Czy możemy uniknąć raka za pomocą odpowiedniej diety? Okazuje się, że tak! Wiele przeprowadzonych badań sugeruje, że w niektórych owocach i warzywach znajdziemy cenne składniki, które mogą mieć właściwości przeciwnowotworowe. Lekarze nie mają wątpliwości. Ich zdaniem warto włączyć te produkty do codziennej diety!
Owoce leśne
Jagody są bogate w witaminy, minerały i błonnik pokarmowy. Naukowcy wykazali, że powinniśmy częściej spożywać jagody ze względu na ich właściwości przeciwutleniające i korzyści zdrowotne.
Jedno z badań Trusted Source pokazuje, że antocyjan, który jest związkiem w jeżynach, obniża biomarkery raka jelita grubego. Inne badanie przeprowadzone przez specjalistów Trusted Source pokazuje, że przeciwzapalne działanie jagód może zapobiec rozwojowi nowotworów piersi.