Chcesz CHRONIĆ swoje SERCE, a zimą być odpornym na WIRUSY? Wystarczy, że codziennie sięgniesz po ŁYŻKĘ TEGO!

Ma bogaty skład i niezwykłe właściwości prozdrowotne. Jego codzienne stosowanie jest przydatne szczególnie jesienią oraz zmią, kiedy spada nasza odporność.

Masz dosyć ciągłego kataru oraz przeziębień? Do swojej codziennej diety wprowadź co najmniej jedną łyżkę tej witaminowej bomby!

 

Ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i zdrowotnych, miód spadziowy jest często nazywany miodem „królewskim”. Zawiera 9 razy więcej biopierwiastków niż miody nektarowe.

Miód spadziowy zawiera spore pokłady potasu, wapnia, magnezu, fosforu. Jako jedyny zawiera srebro, cynę, molibden i wanad.

W porównaniu z miodami nektarowymi ma dwukrotnie więcej białek, aminokwasów i enzymów, a także występują w nim takie witaminy jak: A,2, B6, C, PP, K.

 

ZOBACZ TEŻ:Wybory parlamentarne 2019. Zobacz, co obiecują politycy!

 

Jak miód spadziowy wpływa na organizm?

 

-polecany jest w kuracjach antybiotykowych i sterydowych

-reguluje pracę serca oraz obniża ciśnienie

-poprawia krążenie i pracę nerek

-zmniejsza napięcie nerwowe i działa uspokajająco

-miód spadziowy pomaga w stanach niepokoju i bezsenności

 

ZOBACZ TEŻ:Tadeusz Rydzyk już dłużej nie mógł tego ukrywać! Ujawnił prawdę o samochodzie od bezdomnego!

 

W zakresie swej konsystencji miód spadziowy charakteryzuje się znaczną lepkością i gęstszą konsystencją w przeciwieństwie do miodów nektarowych. Spożywanie miodu spadziowego iglastego zalecane jest także anemikom oraz osobom, które odczuwają fizyczne oraz psychiczne przemęczenie organizmu.

 

Źródło:poradnikzdrowie/pixabay

Komentarze