Zrób hamburgery według Magdy Gessler! Już nigdy nie zjesz innych!
Masz ochotę na domowy fast food, ale w tej wersji zdrowszej? W tym artykule dowiesz się jak przygotować pyszne hamburgery według przepisu Magdy Gessler. Będziesz zachwycony!
Domowe amerykańskie hamburgery były przygotowane przez Magdę Gessler dla restauracji Marilyn w ramach programu „Kuchenne Rewolucje”. Ten przysmak zachwycił gości i na stałe zagościł w menu lokalu.
Dziś macie okazję sami je przyrządzić i wypróbować. Oto receptura na amerykańskie hamburgery.
Składniki, których potrzebujesz to:
-Pół kilo wołowiny (najlepiej zmielić ją własnoręcznie w domu)
-2 łyżki sosu Worcester oraz musztardy z Dijon
-1 cebula zwykła i jedna prażona cebulka
-2 łyżki sosu chili
-4 plastry sera (najlepiej cheddar)
-Pieprz, szczypta suszonego imbiru
-Sałata, pomidory, cebula
-Ketchup, majonez
-4 bułki ( jest to przepis na 4 hamburgery)
Sposób przygotowania:
Mięso zmielić. Posiekaną cebulę, mięso, sos chili, imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester wymieszać oraz dodać zimnej wody. Wyrabiać mięso na gładką masę. Następnie dodajemy prażoną cebulkę i formujemy 4 burgery. Grillować lub obsmażać na patelni około 5-6 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania położyć na kotletach po plastrze sera.
Bułki opiec tak, żeby były ciepłe i chrupiące. Smarujemy majonezem, a na spodzie układamy sałatę, a na niej kotlet. Później smarujemy musztardą i ketchupem. Na to układamy dodatki: pomidory i cebulę. Na koniec przykrywamy wierzchem bułki posmarowanym od spodu majonezem.
Smacznego!!
ZOBACZ TEŻ:Cierpisz na problemy trawienne? Oto zioła pomocne w ZATRUCIACH!
Źródło:ofeminin
Źródło zdjęcia:Instagram